Over mij

Al van kinds af aan ben ik met hout in de weer: het zit in mijn bloed. Zowel van mijn moeders als van mijn vaders kant waren het allen meubelmakers en timmerlieden in het Limburgse Stein. Niet zo vreemd dus dat ik na mijn studie 'Fysische Geografie' aan de universiteit van Utrecht toch besloot om met mijn handen dingen te gaan maken.

Mijn liefde voor muziek en het instrument dat ik bespeelde, de gitaar, bracht me midden jaren negentig op het idee om een eigen gitaar te maken. Bij het atelier 'Muziek en Ambacht' (van Lies Muller) deed ik de basiskennis op voor het bouwen van een snaarinstrument. Dat beviel zo goed dat ik langzaam maar gestaag meerdere gitaren ging bouwen, gemaakt van verschillende houtsoorten en gebaseerd op steeds andere modellen. Mijn voorkeur gaat uit naar de Amerikaanse steelstring gitaar, maar bij het atelier van Johan Rebergen maakte ik ook een klassieke gitaar.

Door veel zelfstudie en de aankoop van de benodigde gereedschappen en machines ga ik nu mijn eigen gang in mijn atelier op het Molenpark en probeer ik mijn eigen filosofie en gevoel voor schoonheid te ontwikkelen bij het bouwen en restaureren van gitaren.

Lucas Janssen

Lucas Janssen

mijn werkplaats