Eigen werk

De gitaren die ik in de loop der jaren heb gebouwd zijn vooral steelstring flattops. De modellen zijn gebaseerd op ontwerpen uit de jaren dertig van Amerikaanse bouwers. Hierbij heb ik steeds naar eigen inzicht kleine veranderingen toegepast.

Alle zelfgebouwde gitaren zijn gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit. Het boven- en achterblad zijn via taptuning 'getuned'. De bespeelbaarheid is licht, maar kan in overleg nog worden aangepast. Ook elektrische versterking kan ik later nog inbouwen.

Weissenborn lapsteel gitaar style 4

honduras mahonie top
honduras mahonie top

Deze gitaar is gebaseerd op een ontwerp van Herman W. Weissenborn uit de jaren twintig toen Hawaiiaanse muziek erg populair werd in de Verenigde Staten. Bijzonder is de geheel holle hals die zorgt voor een lage donkere klankkleur en eeuwig durende sustain. Alle randen zijn voorzien van homemade 'clowns binding'. Weissenborn noemde dit stijl 4 en is de meest exclusieve verfraaiing.

prijs: € 3.500,00 (incl. 21% BTW)

Jumbo steelstring

voorkant alpen spruce
voorkant alpen spruce

Deze gitaar is qua model gebaseerd op het Gibson Jumbo model (advanced jumbo, j45) uit de jaren dertig. Kenmerkend zijn de 'round shoulders'. Ik heb de klankkast nog iets ronder, langer en breder gemaakt en dus groter. Het bovenblad is gemaakt van fijnspar uit de alpen, de achter- en zijkanten zijn van indisch pallissander, hals en kop honduras mahonie met een lichte 'curl' in het hout, toets van makkassar ebben, brug rio pallissander met ebben pinnen, rosette en randen zijn van ebben en pernambuco. De gehele gitaar is gelakt met nitrocellulose lak. De 'open back' mechanieken zijn van Schaller. De gitaar kan eventueel met een element worden versterkt naar eigen voorkeur tegen meerprijs.

prijs: € 3.900,00 (incl. 21% BTW)

Ditson Dreadnought

vooraanzicht
vooraanzicht

Deze gitaar is gebaseerd op het dreadnought model die Martin bouwde voor de Ditson music stores in Boston in de jaren 20. Het model is zeker voor die tijd erg groot en lijkt eigenlijk op de latere gibson jumbos. Opvallend is de open kop en hals body verbinding bij de 12e fret waardoor het zadel wat lager komt te zitten. Deze gitaar heb ik gebouwd met een 50 jaar oud sparren (alpen fijnspar) bovenblad. Achter-en zijkanten zijn van frans notenhout ook circa 50 jaar oud. Hals en kop zijn van honduras mahonie met op de kop noten fineer en ebben toets. Binding en rosette zijn van zwart ebben en rood pernambuco. Open waverly tuners met ebben knoppen. Gehele gitaar nitrocellulose gelakt.

prijs: € 3.900,00 (incl. 21% BTW)

Klassieke Gitaar naar Hauser 1937

Klassieke gitaar naar Hauser 1937
Klassieke gitaar naar Hauser 1937

Deze klassieke gitaar heb ik gebouwd naar het model van de beroemde duitse gitaarbouwer Hauser uit 1937. De houtsoorten zijn vrij traditioneel namelijk een hoogste kwaliteit alpen fichte (vuren) bovenblad, Indisch palissander klankkast en een hals van loofceder met een ebben toets. Bindings zijn ook van palissander en esdoorn gemaakt. Het zadel (en kopfineer) is van Rio palissander. De mechanieken zijn van Schaller evt te vervangen door mechanieken naar eigen wens. Schellak finish. Ik kan van alles gaan verzinnen hoe die klinkt maar voor deze kun je het beste toch even langskomen om met eigen oren te oordelen.

prijs: € 2.750,00 (incl. 21% BTW)