Vintage parlors

Levin parlor model 124

levin parlor model 124 uit 1962
levin parlor model 124 uit 1962

Deze parlor gitaar is gemaakt door Levin uit Zweden in 1962 (serienr is 420681). Mensuur lengte is wat kleiner dan normaal nl 595 mm. Klankkast heeft een spruce top met berken achter-en zijkanten. Klankkast is maximaal 32 cm breed (onderste bocht). Ook voor parlor begrippen dus een kleine gitaar. Rio palissander toets is opnieuw gefret en ik heb hem een lichte radius gegeven van 16 inch. Origineel Palissander pinloos zadel met nieuw benen beentje. Sunburst lak ziet er nog heel mooi uit voor een gitaar van bijna 60 jaar. Ook de mechanieken zijn origineel van Levin. Vrij brede C-profiel mahonie hals voelt en speelt fijn. Vrij groot volume voor zo'n klein gitaartje ideaal denk ik voor blues fingerpicking on the road

prijs: € 575,00 (incl. 21% BTW)

Kay K2 parlor gitaar '30

Vintage Kay k2 parlor '30 gitaar
Vintage Kay k2 parlor '30 gitaar

Deze Kay K2 Parlor is gemaakt aan het eind van de jaren '30 (Chicago, USA). Kay had verschillende logo's en dit is de eerste vanaf dat ze Kay heette midden jaren '30 (ipv Stromberg-Voisenet). Geheel massieve Honduras Mahonie klankkast maakt hem best uniek (meestal is de top gemaakt van berken of spruce) Dat is niet alleen qua uiterlijk maar ook qua klank one of a kind. Luid, veel sustain, boxie maar niet te. Ik heb de toets opnieuw gefret voor perfecte bespeelbaarheid. Hals heeft een lichte v-vorm en is vrij stevig. Ook nieuw beentje gemaakt voor het Rio palissander zadel (met nieuwe ebben pinnen). Originele open kluson tuners (met nieuwe ivoroid knoppen) werken nog perfect. Ideale blues fingerpick parlor gitaar.

prijs: € 875,00 (incl. 21% BTW)

Levin parlor Texas 1954

Levin parlor/flattop model texas 1954
Levin parlor/flattop model texas 1954

Deze Levin , gemaakt in Zweden model Texas uit 1954, gaat misschien qua grootte een beetje richting OM model/Gibson LG maar heeft toch meer een Parlor feel (qua sound, ladderbraced, 12 fret to the body hals, mensuur 630 mm, breedte body is 355 mm). Massieve spruce/vuren top met massieve esdoorn/berk achter-en zijkanten (donkerbruin gelakt). Het komt niet zo goed uit op de foto maar top heeft een mooie rood bruine kleur met patina uitstraling. Walnoten toets heb ik ge'refret" en een lichte radius gegeven (fretdraad nr 148 van Stewmac). C-profiel hals heeft een niet verstelbare aluminium T-bar. Verder ook een nieuwe beentje gemaakt dat iets naar achter en schuin is geplaatst in het pinloze palissander zadel voor betere intonatie. Originele mechanieken met cream celluloid butterbean knopjes werken nog soepel. Mooi open, bluesy beetje boxie maar toch warme sound (zie youtube filmpje voor idee van geluid, is niet deze gitaar)

prijs: € 625,00 (incl. 21% BTW)

levin Parlor 1935 Model 212

Levin Parlor model 212 1935 nr 95758
Levin Parlor model 212 1935 nr 95758

Dit is een Parlor gitaartje model nr 212 gemaakt door Levin in Zweden 1935 (nr 95758). Klankkast is gemaakt van Berken met een Spruce top (origineel donkerbruin gelakt, 31 cm breed). Walnoten toets is opnieuw gefret waardoor ie weer fijn en zonder buzzen/aanlopen speelt. Tuners met witte celluloid knopjes werken nog prima. Staartstuk is origineel. De lak van de gitaar ziet er nog goed uit voor deze bijna 90 jarige granny. Origineel Palissander floating bridge in combinatie met kleine klankkast geeft hem dat typisch boxie blues geluid.

prijs: € 750,00 (incl. 21% BTW)

Harmony Roy Smeck Lindbergh, concert size, parlor gitaar 1930

massieve spruce top (perfect kwartiers hout)
massieve spruce top (perfect kwartiers hout)

Zeldzame Harmony Roy Smeck concert size (14 inch onderste bocht) parlor gitaar is waarschijnlijk in 1930 gemaakt (slechts 1 jaar productie, Chicago, USA). Vooral het Lindbergh zadel (vorm van zijn vliegtuig toen ie de oceaan over stak) maken deze gitaren echte collector items. Ze zijn echter vaak niet meer te bespelen omdat er voor zo'n licht gebouwd gitaartje (gewicht is nog geen 1,5 kg) veel te zware snaren werden opgezet. Ook bij deze heb ik een nek reset moeten doen en is het origineel Lindbergh zadel opnieuw gelijmd. Toets is voorzien van nieuwe frets. Al met al flink wat werk om hem weer bespeelbaar te krijgen. Massieve (perfect kwartiers, zie de radialen in het hout) Spruce top is "ladder braced''. Klankkast en hals gemaakt van (ws Cubaans) Mahonie. Zadel is voorzien van nieuw beentje met Ebben pinnen. Topkam (45 mm) is ook nieuw gemaakt van been. Lak ziet er eigenlijk nog geweldig uit voor zijn leeftijd. Eén barst in het bovenblad, naast/achter het zadel, lopend heb ik gestabiliseerd met stukjes hout aan de binnenkant. Top heeft een behoorlijke "dome" of "belly" maar dat is normaal bij deze gitaren met zo'n lichte top. Originele Waverly tuners werken nog prima. Nu voor zien van extra light (010-047) brons snaren (evt silk en steel zou ook kunnen, maar iig niet zwaarder). Zo in zijn geheel gerestaureerde staat klinkt deze gitaar geweldig. Echt hele mooie country blues fingerpick gitaar

prijs: € 1.950,00 (incl. 21% BTW)