Vintage klassiek

Hiroshi Tamura SP60 1973 Klassieke concert gitaar

Hiroshi Tamura SP60  klasssieke concert gitaar uit 1973
Hiroshi Tamura SP60 klasssieke concert gitaar uit 1973

De Gebroeders Tamura leerde het vak van gitaren bouwen in het Spanje van de jaren '50/'60. In de jaren '60 keerden ze terug naar Japan. Hiroshi was de bekendste van de twee en had een middelgrote werkplaats in Japan tot zijn dood midden Jaren '80. Deze SP60 (originele midrange prijs van 60000 yen) is gemaakt in 1973 en gebaseerd op een bouwtekening van Ramirez. Klankkast bestaat uit massief Western red Cedar als top met achter-en zijkanten van Indisch Palissander (ws dubbel gelamineerd). Loofceder hals. Kop is voorzien van nieuwe goede kwaliteit tuners van Rubner. Ik heb een redress gedaan van de frets (ooit ge''refret") zodat ie weer speelt zonder aanlopen of buzz. Palissander zadel is voorzien van nieuwe benen beentje. Pepe Romero snaren van labella zitten er nieuw op. Er zijn tal van filmpjes op youtube om een indruk te krijgen van het geluid. Het beste is natuurlijk om de gitaar zelf even te checken bij interesse.

prijs: € 800,00 (incl. 21% BTW)

Soria, London klassieke Spaanse gitaar

Soria klassieke spaanse gitaar
Soria klassieke spaanse gitaar

Waarschijnlijk is dit klassiek Spaans gitaartje gemaakt in Spanje voor de Engelse markt maar het zou ook Frankrijk of Duitsland kunnen zijn. Beetje af gaand op de mechanieken, stijl en "feel" schat ik hem jaren '30. Lastig echter om alles met zekerheid te zeggen want er is weinig over te vinden. Desalniettemin zeker een mooie gitaar met massieve spruce top, palissander zadel en toets. Hals is gemaakt van esdoorn die zwart gelakt is. Mooie patina van het vele spelen. De frets van de toets zijn opnieuw "gedressed" waardoor ie weer zonder aanlopen speelt. Ook heb ik een nieuwe benen zadelbeentje gemaakt. Duitse kwaliteits tuners uit de tijd werken nog soepel en precies. Enfin fijne kleine klassieke gitaar met best groot volume, gedefinieerd met droge sonore bassen. Gitaar is voorzien van Labella Pepe Romero snaren. Originele Engelse Hardcase koffer zit er ook nog bij en is in redelijk goede staat

prijs: € 495,00 (incl. 21% BTW)

Telesforo Julve klassieke gitaar 1945-1957

Telesforo Julve klassieke gitaar jaren 1945-1957
Telesforo Julve klassieke gitaar jaren 1945-1957

Deze kleine Telesforo Julve klassieke gitaar is gemaakt in Valencia, Spanje tussen 1945 en 1957. Je kunt deze gitaren redelijk precies dateren aan de hand van het Label (telefoon en adres). Mooi massieve Spruce top (vrij wijde nerf) met massief Noten houten klankkast. De walnoten toets is opnieuw gefret (originele fretwerk is altijd wat minder bij de oude Spaanse gitaren). Verder een nieuw iets dikker benen zadelbeentje gemaakt. Originele mechanieken werken nog prima. Klankkast is kleiner dan een normale klassieke gitaar (33cm breedte onderste bocht klankkast) maar snaarlengte/mensuur is normaal (64,6 cm). Meer richting Torres model dus. C-profiel hals met nieuwe benen nut (50 mm). Gitaar is voorzien van Pepe Romero snaren van La bella. Mooie open, best luide, droge sonore sound.

prijs: € 395,00 (incl. 21% BTW)