Vintage klassiek

Harmony H173 Klassieke gitaar

Harmony klassieke/Spaanse gitaar H173
Harmony klassieke/Spaanse gitaar H173

Harmony staat vooral bekend om zijn workhorse steelstrings, parlor en elektrische gitaren maar bouwde ook klassieke gitaren zoals deze H173 uit de jaren '60 (helaas geen datum stempel binnenin). Vorm van de klankkast heeft misschien iets meer "folkies" dan klassiek Spaans maar de lichte fan bracing binnenin volgt wel de klassieke Spaanse bouw. Mooie kwaliteit massieve Spruce top maar de typisch voor Harmony massief berken klankkast geeft hem ook iets speciaals qua sound. Droogte barst links van de toets en achter zadel is gestabiliseerd met stukjes hout aan de binnenkant. Rio palissander zadel is voorzien van nieuwe benen beentje, Ook nut is nieuw gemaakt van been. Meeste werk was natuurlijk weer de refret van de toets ("ebonized" esdoorn) Orginele robuste Waverly tuners ( met aluminium rollers) werken nog prima maar wel altijd wat stroever dan moderne mechanieken. Voorzien van Pepe Romero snaren van Labella.

prijs: € 395,00 (incl. 21% BTW)

Spaanse klassieke gitaar "Enrique fernandez" Madrid jaren '30/'40


Leuk klein Spaans gitaartje gemaakt door Enrique Fernandez te Madrid zegt het label ( maker van gitaren en ukeles). Ik denk echter dat het niet echt een bouwer was maar men meer een naam heeft gekozen die goed klinkt en door een werkplaats te Madrid is gemaakt ws in grote getallen in de jaren '30/'40. Weinig te vinden ook op het Internet. Desalniettemin een traditioneel gebouwde gitaar met massieve Spruce top, noten klankkast en mooie met stukjes hout ingelegde rosette. Ik heb de toets weer voorzien van nieuwe frets want de oude frets waren op. Hals is wel iets smaller dan de moderne klassieke gitaar (nut is 46mm). Ook zadel is opnieuw 3 mm naar achter gelijmd voor correcte intonatie (Getopt met plaatje van been) Mechanieken werken nog prima. Qua sound niet super luide gitaar maar wel mooie droge warme klank (beetje richting flamenco). Enfin leuke gitaar om mee te beginnen, voor op reis of op de bank

prijs: € 350,00 (incl. 21% BTW)

Granada klassieke gitaar Japan '70

Granada Klassieke gitaar, Western Red Cedar top
Granada Klassieke gitaar, Western Red Cedar top

Dit is een mooi gemaakte basic klassieke gitaar "made in Japan" midden jaren '70. Western red Cedar top met gelamineerde Indian Rosewood klankkast. Zadel en toets zijn ook gemaakt van Indisch Palissander. Mechanieken heb ik vervangen voor veel betere Duitse Rubner mechanieken. Zadelbeentje is ook vervangen door eentje van been. Verder een lichte redress gedaan van de frets zodat ie speelt zonder buzzen. Voorzien van Pepe Romero snaren van Labella. Het Spaans klinkende Granada is één van de vele namen/merken die men verzon in Japan voor gitaren gemaakt voor de Europese/Amerikaanse markt. Weinig verder over bekend. Waarschijnlijk uit de Suzuki Nagoya stal. Enfin mooie instap klassieke gitaar.

prijs: € 325,00 (incl. 21% BTW)